Hlavní obsah

Světoznámý šéfkuchař Bourdain spáchal sebevraždu. Setkal se s prezidentem Obamou i Zdeňkem Pohlreichem

Bourdainovi bylo 61 let.Video: Marek Martinovský, AP, Reuters

 

Reklama

Anthony Bourdain ve Francii zrovna natáčel další řadu pořadu Neznámé končiny, kterou vysílala i televize v Česku. Jeho tělo nalezl v hotelovém pokoji Bourdainův blízký přítel. Světově úspěšný kuchař publikoval řadu knih o vaření a obdržel několik prestižních ocenění.

Článek

Známý americký šéfkuchař Anthony Bourdain, který se stal světovou celebritou díky televizní show Neznámé končiny vysílané i v Česku, spáchal sebevraždu. Bylo mu 61 let. O jeho smrti informovala televizní stanice CNN. Před několika lety Bourdain navštívil také Prahu, po níž ho doprovázel mimo jiné český šéfkuchař, rovněž známý z televize, Zdeněk Pohlreich.

„S mimořádným smutkem potvrzujeme smrt našeho přítele a kolegy Anthonyho Bourdaina,“ uvedla televize ve svém prohlášení. Bourdainovo tělo našel v hotelovém pokoji ve Francii jeho francouzský přítel Éric Ripert, spolumajitel a šéfkuchař restaurace Le Bernadin, která je jednou z nejslavnějších ve Spojených státech.

Podle CNN Bourdain natáčel další díl své reality show Neznámé končiny. „Tony byl mimořádný talent,“ napsal o něm v e-mailu zaměstnancům ředitel televize Jeff Zucker, podle kterého bude šéfkuchař všem chybět nejen pro svou práci, ale i pro vášeň, s jakou ji dělal.

Bourdain byl hlavním konkurentem rovněž známého britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye, vedoucí postavy reality show Pekelná kuchyně a soutěže MasterChef. Bourdain se také proslavil publikacemi Důvěrnosti z kuchyně, Šéfkuchař na cestách či Bez servítku.

Reklama

Doporučované