Hlavní obsah

Světýlka na londýnském stromku rozsvěcují vzpomínky. Lidé se zapojují přes sociální sítě

V Londýně stojí vánoční stromeček poháněný vzpomínkamiVideo: AP

 

Reklama

Uživatelé sociálních sítí sdílením hashtagu #lightupxmas rozsvítí vánoční stromeček v Londýně. Nápad charitativní organizace Marie Curie má za cíl pomoci přivodit hezké vzpomínky lidem, kteří přišli o blízkou osobu.

Článek

Britská charitativní organizace Marie Curie představila v Londýně originální vánoční stromek. Rozsvítit světla na něm může jakýkoliv uživatel sociální sítě Twitter nebo Instagram. A to tím, že ke svému příspěvku přidá hastag #lightupxmas.

„Dostáváme všechny druhy příspěvků, například vynikající pečené brambory od táty nebo blízké osoby, které lidé ztratili. Opravdu všechny možné věci, jsou ale vážně šťastné a pozitivní,” řekla manažerka sociálních sítí organizace Marie Faulknerová o příspěvcích, co lidé s hashtagem #lightupxmas sdílejí.

Organizace k nápadu inspiroval fakt, že Vánoce jsou tradičně prezentovány jako svátky, které lidé tráví v rodinném kruhu. Pro ty, kterým někdo blízký zemřel, mohou být však velmi těžké. Stromeček, jehož blikající světélka mají symbolizovat radostné vzpomínky, má právě tyto lidi rozveselit. Vzpomínky mohou být jakékoliv, jakéhokoliv člověka na světě.

Sedm metrů vysoký stromeček stojí u proslulého Londýnského oka. Poprvé se rozsvítil 4. prosince. Od té doby se na něj přišla podívat řada lidí.

„Prostě vám to připomene i ty šťastné vzpomínky, což velmi pomáhá,” ocenila speciální stromeček jedna z návštěvnic.

Abeceda Vánoc. Víme, jaké tradice dodržujeme a proč?

Reklama

Doporučované