Hlavní obsah

Také se stalo: Dahlgren zůstává ve vazbě, vánoční výlov a mír v Kolumbii

 

Reklama

Přehled krátkých zpráv z pátečního dopoledne.

Článek

Krajský soud v Brně dnes podle očekávání ponechal nepravomocně odsouzeného Kevina Dahlgrena ve vazbě. Američan si za čtyři vraždy vyslechl v létě doživotní trest. Šance, že by se dostal na svobodu, byla podle jeho obhájce minimální. Dahlgren je ve vazbě v izolaci na psychiatrickém oddělení a je pod silnou medikací.

Třeboňští rybáři zahájili výlov největšího českého rybníku Rožmberk. Výlov potrvá tři dny a podle odhadů bude současný rok z hlediska výnosů průměrný. To znamená přibližně 150 tun ryb. Jaká bude cena vánočních kaprů půjde odhadnout až po slovení rybníků. Aktuálně se jeho cena při výlovech pohybuje od 75 korun za kilogram.

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos prodloužil ve čtvtek příměří s rebely z Revolučních ozbrojených sil Kolumbie zvaných FARC a to až do konce letošního roku. Rozhodnutí má umožnit oběma stranám dopracovat novou mírovou dohodu poté, co Kolumbijci před dvěma týdny v referendu těsně odmítli návrh té původní. Příměří lze poté ještě prodlužovat, prezident však doufá v příměří ještě letos.

Reklama

Doporučované