Hlavní obsah

Také se stalo: vyšší platy pro pokladní, prodej Florentina a tragická nehoda tramvaje

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Také se stalo: vyšší platy pro pokladní, prodej Florentina a tragická nehoda tramvaje

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Přehled krátkých zpráv 9. listopadu

Článek

Ministryně Marksová apeluje na zvýšení mezd v Albertu

O zvýšení mezd řadových zaměstnanců obchodních řetězců Albert žádá ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. V otevřeném dopise apelovala na generálního ředitele české pobočky společnosti Ahold Jespera Lauridsena. Marksová kritizovala, že běžní zaměstnanci dostávají jen zcela minimální nebo symbolický podíl na ziscích firem, které po skončení ekonomické krize rostou.

Průměrný plat zaměstnanců obchodů Albert se pohybuje kolem 12 500 korun. Při požadavku na předvánoční odměnu byla zaměstnancům nabídnuta poukázka ve výši 300 korun, podle odborů by to mělo být minimálně 1000 korun.

Penta prodává největší pražskou administrativní budovu

Investiční skupina Penta prodá administrativní komplex Florentinum čínské skupině CEFC. Jaká je hodnota transakce Penta neuvedla, ale podle informací ČTK se pohybuje kolem 283 milionů eur, tedy přes 7,5 miliardy korun. CEFC ve finálovém rozstřelu porazila německou Allianz.

Penta bude i přes prodej budovy pokračovat v plánech budování administrativního centra v těsné blízkosti Florentina a Masarykova nádraží. Už příští rok má být zahájena výstavba první budovy, která by měla být dokončena v roce 2019.

Foto: Jaroslav Brousil

Budovu Florentina obývá 70 nájemců s dlouhodobými smlouvami.

V Londýně vykolejila tramvaj, nehodu nepřežilo pět lidí

Dnes ráno zemřelo 5 lidí při nehodě tramvaje v jižním Londýně. Dalších nejméně 50 je zraněných a skončilo v nemocnici, něktěří s těžkým zraněním. Dvoudílná tramvajová souprava z dosud nejasných důvodů vykolejila a převrátila se na bok před podjezdem ve stanici Sandilands v londýnské čtvrti Croydon. Policie v rámci vyšetřování zatkla řidiče havarované tramvaje.

Čtvrť Croydon je součástí takzvaného velkého Londýna a je považován za nejlidnatější londýnský obvod. Sídlí zde největší kancelářské komplexy a maloobchodní centra jižní Anglie mimo centrum Londýna.

Foto: Jaroslav Brousil

Nehoda se stala ve čtvrti Croydon krátce po 6:00 místního času (7:00 SEČ) ve stanici Sandilands.

Reklama

Doporučované