Hlavní obsah

Takhle vypadalo odklízení stromů, které na 14 hodin přerušilo provoz na D1

Na D1 na Vysočině kvůli větru popadaly stromy.Video: ČTK

 

Reklama

Silný vítr ve čtvrtek komplikoval dopravu. Po poledni se zřítil strom na projíždějící auto, nikdo nebyl zraněn.

Článek

Kvůli popadaným a nakloněným stromům byla dálnice D1 na Vysočině ve směru na Brno 14 hodin neprůjezdná. Provoz byl obnoven v 7:30. Silničáři stromy okolo 127. kilometru odklízeli od 6:00. Na Brno byla dálnice uzavřená od čtvrtečních 17:30. Uzavřený byl i zhruba dvousetmetrový úsek levého pruhu ve směru na Prahu. Objížďka mezi 119. a 134. kilometrem D1 vedla po souběžné silnici 602.

Foto: Mapy.cz

Stromy zablokovaly D1 v úseku u obce Meziříčko.

„Složky IZS zakázaly z bezpečnostních důvodů jakékoli práce,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Proto ráno na dálnici nastoupili pracovníci ŘSD a dodavatelských firem. Silničáři odklidili povalené nebo zlomené stromy a skáceli dalších asi 12, u kterých hrozilo, že spadnou.

Silný vítr shazoval stromy na dálnici celé čtvrteční odpoledne. Po poledni se zřítil strom na projíždějící auto. Nikomu se nic nestalo. Po 14:00 spadlé stromy zastavily asi na hodinu směr na Brno na 128. kilometru D1. A od 17:30 pak silničáři uzavřeli D1 ve směru na Brno mezi 119. a 134. kilometrem. O dvě hodiny později byl kvůli bezpečnosti uzavřen v místě pádu stromů i levý jízdní pruh ve směru na Prahu.

Reklama

Související témata:

Doporučované