Hlavní obsah

Tápete při výběru střední školy? Poradkyně řekla, na co si dát pozor

Čeho se vyvarovat při výběru střední školy? V pořadu Rodinka poradila Galina Jarolímková, ředitelka Pedagogicko-psychologické poradny pro Prahu 1, 2 a 4.Video: Lucie Šmídová

 

Reklama

Blíží se termín podání přihlášek na střední školy. Jen málo dětí ale skutečně ví, na co se chtějí zaměřit. Každý rok se tak desítky dětí a jejich rodiče potýkají se stejným problémem: na kterou školu podat přihhlášku? A podat ji vůbec?

Článek

Otázka totiž je, jestli na konkrétní školu dítě vůbec má a jestli při výběru nehrály roli třeba jen přehnané ambice rodičů.

„Pomoc se správným výběrem mohou speciální testy intelektuálního potenciálu. V testech nezjišťujeme, jaké má dítě IQ, ale jde nám hlavně o profilovou křivku, která ukáže, na co by se mělo dítě zaměřit, kde je jeho silná stránka,“ říká Galina Jarolímková, ředitelka Pedagogicko-psychologické poradny pro Prahu 1, 2 a 4.

Kam na test zajít a co od něho čekat? Jak máme školu s naším dítětem vybrat? Rady se dozvíte v rozhovoru v úvodním videu, které je součástí pořadu Rodinka.

Rodinku můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Zde je praktický návod.

Reklama

Doporučované