Hlavní obsah

Tarantino přichystal další hollywoodský trhák. Odejde do důchodu?

Tenkrát v Hollywoodu.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Deset a dost? Geniální hollywoodský režisér Quentin Tarantino právě dokončil svůj devátý film. A všechny nadšence drží v dokonalém napětí. Jaký bude desátý film a bude skutečně jeho poslední?

Článek

To všechno jsou ale úvahy, které sahají daleko do budoucnosti. Režisérovo jméno se skloňuje především v souvislosti se zbrusu novým snímkem Tenkrát v Hollywoodu. A to na konci své zlaté éry v roce 1969. A stejně jako dnes míří do Los Angeles stovky naivních dívek a chlapců se snem prosadit se na stříbrná plátna, má takový sen i Leonardo DiCaprio, respektive postava televizního herce Ricka Daltona, kterou v novém snímku ztvárňuje.

Jak už bývá zvykem, v Tarantinových filmech je hvězdného prachu habaděj. Roli DiCapriova kaskadéra Cliffa Bootha si tak nestřihne nikdo jiný než Brad Pitt. Vedle charismatické dvojice se objeví i Margot Robbie, Al Pacino nebo Luke Perry, pro něhož to byl poslední snímek jeho herecké kariéry. Bývalá hvězda oblíbeného seriálu devadesátých let Beverly Hills 90210 zemřela letos v březnu.

Dvojice se zabydlí hned vedle Sharon Tateové, těhotné přítelkyně režiséra Romana Polanského. Ta se později stane obětí vraždícího kultu šíleného vraha Charlese Mansona. Právě příběhy Mansonových vražd chtěl Tarantino dostat na plátno delší dobu, na scénáři pracoval přes pět let.

Film měl ve Spojených státech premiéru v posledním červencovém týdnu, během nějž vydělal téměř polovinu devadesátimilionového rozpočtu. V Česku má snímek premiéru 15. srpna.

Reklama

Doporučované