Hlavní obsah

Teplické lázně bojují o klienty, chybí cizinci a rekreanti

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Teplické lázně bojují o klienty. Otevřený zůstal ve městě pouze jeden lázeňský dům. Cizinci se tu od začátku epidemie prakticky neobjevili, chybí rekreanti, kteří jezdili na krátkodobé wellness pobyty.

Článek

Ztráta za loňský rok se prohloubila na 40 milionů korun. „Aktuálně můžeme poskytovat pouze pobyty léčebného charakteru, a to jak pro klienty zdravotních pojišťoven, tak pro samoplátce,“ uvedla obchodní ředitelka lázní Yveta Slišková. Nemocnice však od začátku epidemie koronaviru průběžně odkládají některé operace, právě po zákrocích lidé jezdí do lázní. V Teplicích se léčí zejména onemocnění pohybového ústrojí, oběhového ústrojí, nemoci nervové a nemoci z povolání.

Novým programem je rekonvalescence po prodělaném onemocnění covid-19, ten je ale určen pro samoplátce. „V našich lázních zatím nelze tento pobyt čerpat s úhradou od zdravotní pojišťovny. Je však možné využít voucher na slevu 4000 korun z tohoto pobytu, stejně jako z dalších našich pobytů s léčebným programem, a to až do 30. června,“ uvedla obchodní ředitelka.

V provozu je Lázeňský dům Beethoven, kde se v roce 2018 otevřelo nové termální centrum. Toho mohou využít pouze klienti v rámci svých pobytů, pro veřejnost je tzv. Thermalium uzavřeno. „Aktuálně zůstává doma na překážkách (v práci) zhruba čtvrtina zaměstnanců,“ uvedla Slišková. Na jaře lázně zhruba sto lidí propustily. Ztráta lázní za loňský rok činí 40 milionů korun. Město se rozhodlo zrušit pro rok 2021 poplatek z pobytu, aby tak podpořilo turismus a ulevilo provozovatelům ubytování.

Významnou překážkou pro běžný provoz je vedle výpadku operací omezení cest ze zahraničí. „Cizinci se v důsledku jednak regulace přeshraničního styku a zároveň strachu opouštět svou zem u nás prakticky neobjevovali. Mnozí již objednaní klienti se nedostaví kvůli nemoci či karanténě a velkou brzdou je strach kamkoli cestovat,“ zmínila ředitelka. „Důležité je, aby klienti věděli, že akciová společnost Lázně Teplice v Čechách funguje, že zde mohou čerpat léčebné služby a na samoplátecké léčebné pobyty využít vouchery na slevu 4000 korun opakovaně,“ uvedla Slišková.

Reklama

Doporučované