Hlavní obsah

Terénní vozidlo se záchranáři na Fatře skončilo v kotrmelcích, 5 zraněných

Po převrácení se terénní vozidlo sunulo svahem desítky metrů.

Reklama

Pět záchranářů horské záchranné služby (HZS) se zranilo v terénním autě, které se převrátilo v sobotu odpoledne na sjezdovce nad Chatou na Grúni na slovenské Malé Fatře.

Článek

„Dne 5. 9. 2020 v odpoledních hodinách se během záchranné akce na sjezdovce nad Chatou na Grúni z nezjištěných příčin převrátilo terénní vozidlo horské záchranné služby,“ stojí v prohlášení horské záchranné služby (HZS),

Vozidlo směřovalo na pomoc zraněné turistce, začalo ale sjíždět bokem ze svahu. Po převrácení se sunulo svahem desítky metrů.

„V terénním vozidle se na strmém svahu několikrát převrátili. Po průzkumu terénu záchranáři vrtulníkové záchranné služby vysadili lékaře z paluby přímo k místu neštěstí. Při příjezdu lékaře se už záchranáři HZS nacházeli mimo vozidlo,“ uvedla mluvčí vrtulníkové záchranné služby (VZZS) Zuzana Hopjaková pro web topky.sk.

V autě podle prohlášení seděli tři profesionální a dva dobrovolní záchranáři HZS, kteří směřovali k zraněné turistice na Poludňový Grúň. Všichni záchranáři utrpěli poranění, jeden z nich je ve vážném stavu. Za zraněnou turistkou musela po nehodě vyrazit druhá skupina záchranářů.

Dva z dobrovolných záchranářů podle webu topky.sk po ošetření propustili domů. Těžce zraněného záchranáře operovali, je mimo ohrožení života. Další dva zůstávají v nemocnici, lékaři monitorují jejich zdravotní stav.

Reklama

Související témata:
Malá Fatra

Doporučované