Hlavní obsah

Thriller #annaismissing upozorní na rizika online prostředí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Vyšetřování únosu dítěte za účelem natáčení a prodeje nelegálních videí je ústředním motivem chystaného thrilleru #annaismissing, na jehož přípravě se dohodla internetová televize Mall.tv se společností Bionaut.

Článek

Producenti Lukáš Záhoř a Vratislav Šlajer to oznámili během uvedení projekce osmidílného thrilleru inspirovaného skutečnými případy kyberšikany #martyisdead na zlínském filmovém festivalu. Premiéra volně navazujícího projektu #annaismissing je plánovaná v kinech a na internetové televizi Mall.tv na jaro 2021.

Stejně jako #martyisdead bude i #annaismissing podle Šlajera kombinovat napínavý thriller s detektivní zápletkou. V centru zájmu budou nové postavy, objeví se ale i hrdinové #martyisdead a s nimi odpovědi na některé nezodpovězené otázky z první série. „Plánujeme paralelní uvedení v kinech a online, každá verze nabídne trochu jinou část příběhu a pro diváky to bude jistě překvapivý zážitek,“ podotkl Šlajer.

Temný příběh, který poskládá složitou mozaiku událostí vedoucích ke zmizení čtrnáctileté Anny, je dílem scenáristy Jaroslava T. Mišky a režiséra Pavla Soukupa. K jeho autenticitě podle Šlajera přispívá úzká spolupráce s policií a odborníky na internetovou bezpečnost. Cílem autorů seriálu je nejen umocnit napínavou formu, ale také popsat promyšlený systém sociálního inženýrství a bezbrannost obětí, které v něm uvíznou.

Sérií #annaismissing chce televize Mall.tv podle jejího šéfproducenta Záhoře dál rozvíjet téma online bezpečnosti a dalšími doprovodnými materiály přispět k úpravě zákonů, které například neumožňují uložit doživotní zákaz práce s dětmi nebo pracují s velmi nízkými tresty. „Věříme, že stejně jako dokáže dobře odvyprávěný příběh prodávat, dokáže přispět k zamyšlení a snad i ke změně,“ podotkl Záhoř.

Už předchozím seriálem #martyisdead chtěli producenti poukázat na nástrahy virtuální komunikace a přispět k celospolečenské diskuzi o nich. „Jak důležité je na potenciální rizika upozorňovat a jak neadekvátní postihy hrozí internetovým predátorům, ukázaly ohlasy na něj,“ podotkl Záhoř.

Reklama

Doporučované