Hlavní obsah

Ťoka by na dopravě mohl nahradit právník Kremlík

Foto: ÚZSVM

Vladimír Kremlík působí jako náměstek pro právní služby a hospodaření s majetkem na ÚZSVM.

Reklama

Nového ministra dopravy premiér Babiš neoznámí dříve než ve středu, kdy o něm bude jednat s prezidentem.

Článek

Den poté, co Dan Ťok oznámil svůj odchod z vlády, se objevilo nové jméno jeho možného nástupce. Příštím ministrem dopravy by mohl být právník Vladimír Kremlík, píše to alespoň server Lidovky.cz, spadající do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše. Kremlík, který pracuje jako náměstek na ÚZSVM, tvrdí, že zatím žádnou nabídku nedostal.

Vystudovaný právník Vladimír Kremlík působí jako náměstek pro právní služby a hospodaření s majetkem na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Na otázku Seznamu Kremlík přiznal, že se jako zástupce ÚZSVM setkal s premiérem Andrejem Babišem. O obsazení postu ministra dopravy po končícím Danu Ťokovi spolu prý nejednali. „Žádnou nabídku jsem nedostal,“ řekl Kremlík.

Babiš v úterý jen zopakoval, že se ke změnám ve vládě nebude vyjadřovat, dokud je neprojedná s prezidentem Zemanem.

Server Lidovky.cz označil Kremlíka za jednoho z možných budoucích ministrů s odkazem na nejmenovaný zdroj blízký vedení vlády.

Kremlík vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Ve svém životopise uvádí, že se před nástupem na ÚZSVM živil jako samostatný advokát, pracoval ale také pro Advokátní kancelář Volopich, Tomšíček & spol. nebo sdružení advokátů Rowan Legal.

Kremlík byl členem dozorčí rady společností Letiště Praha, ČD Cargo nebo Západočeská plynárenská. V roce 2007 působil na ministerstvu dopravy za ministra Aleše Řebíčka jako ředitel správního úseku ministerstva.

Dan Ťok (za ANO) oznámil odchod z vlády v pondělí 8. dubna, v úřadu působí od prosince 2014 a je nejdéle sloužícím ministrem dopravy v české historii. Termín jeho odchodu a jméno nástupce premiér Andrej Babiš (ANO) zatím odmítl sdělit. Nejprve je projedná s prezidentem Milošem Zemanem, se kterým se sejde ve středu. Babiš už ale potvrdil, že nový ministr nebude z hnutí ANO.

Ťokovu kariéru v posledních měsících poznamenaly problémy s opravou dálnice D1, tendr na provozování mýtného systému, který získala firma Kapsch, nebo neúspěch při ohlášeném rychlém odstranění billboardů z okolí dálnic.

Reklama

Doporučované