Hlavní obsah

Top 5: Na tyto filmové premiéry se můžete těšit v březnu

Top 5 - filmové premiéry: Na co můžete vyrazit do kina?Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vybrali jsme pro vás pět snímků, z nichž některé mají i nominaci na Oscara.

Článek

První z nich nese název „Já, Tonya“. Příběh, který vypráví, je stěží uvěřitelný a máte pocit, že by vydal i na několik životů. Mapuje jeden z největších sportovních skandálů. Hlavní postava, krasobruslařka Tonya Harding, byla jednou z nejlepších na světě. Jako první skočila trojitý axel. Všichni si však pamatují pouze šokující a nepochopitelný útok na její soupeřku Nancy Kerrigan. Australanka Margot Robbie je za hlavní roli Tonyi nominována na Oscara. Film vstoupí do kin 1. března.

A prvního března do kin vstupuje i Rudá volavka. Film pojednává o bývalé primabaleríně Dominice Jegorovové. Tu ztvárňuje oscarová herečka Jennifer Lawrence. Dominika začne pod nátlakem spolupracovat s ruskou tajnou zpravodajskou službou, kde cvičí tzv. „volavky“. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejdrsnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe, který pracuje pro CIA. Problém ovšem nastává ve chvíli, kdy se do sebe oba agenti zamilují.

Abychom nevynechali ani českou kinematografii, vybrali jsme film Tátova volha. Obsazení napovídá, že půjde o povedený kousek. V hlavních rolích Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová, ve vedlejších září Vilma Cibulková, Eva Holubová a Hana Maciuchová. Ústředním tématem filmu je nevěra Ludvíka, právě zesnulého manžela kostýmní výtvarnice Evy. Ta zjistí, že její manžel má mít nemanželského syna. Stejně starého jako je jejich společná dcera. Eva je rozhodnutá toto odhalení ignorovat, ale dcera Tereza chce nevlastního bratra poznat, a tak vytáhnou tátovu zaparkovanou Volhu a vydají se po stopách Ludvíkových milenek. Jejich putování můžete v kinech sledovat od 8. března.

U pokračování filmu Tomb Raider bude nejzajímavější, jak si mladá herečka Alicia Vikander poradí s rolí Lary Croft. V ní se proslavila herečka Angelina Jolie, takže to Alicia nebude mít vůbec jednoduché. V tomto dílu je Laře 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Místo, aby si užívala pohádkového bohatství, rozjede se do neznáma, aby zjistila, co se stalo jejímu otci. Ten před sedmi lety záhadně zmizel. Vydá se po jeho stopách a cesta ji dovede až k japonskému pobřeží. Ovšem loď, která ji měla dopravit na pevninu, ztroskotá v silné bouři. Lara se tak ocitá na neznámém místě, kde jí může v záchraně života pomoci pouze nůž a vlastní odhodlání. Nic jiného totiž nemá. Jak tento úkol zvládne, zjistíte v kinech už 15. března.

A na závěr historické drama Máří Magdaléna. Vypráví biblické osudy Marie, dívky, která se natolik snaží vymanit z každodenních rituálů a svého dosavadního způsobu života, že opustí svou rodinu a přidá se k poutníkům. Vede je charismatický Ježíš Nazaretský ztvárněný vynikajícím Joaquinem Phoenixem. Po jeho boku se vydává na cestu do Jeruzaléma, kde Ježíše čeká nevyhnutelná mučednická smrt. Film bude v českých kinech uveden 22. března.

Reklama

Doporučované