Hlavní obsah

TOP FOTBAL: Liverpool znovu selhal a Klopp se zlobil na rozhodčí. Ztratí Reds skvěle rozehranou sezonu?

Podívejte se na sestřih důležitých situací z utkání West Hamu proti Liverpoolu.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Liverpool v dohrávce 25. kola Premier League podruhé v řadě ztratil body, když pouze remizoval s West Hamem 1:1. Jindy sympatický kouč Reds Jürgen Klopp po utkání vyčítal hlavnímu rozhodčímu Kevinu Friendovi, že se nechal ovlivnit chybou jeho asistenta Simona Becka z první půle.

Článek

Běžela 22. minuta, Adam Lallana zatáhl míč, vykoupal dva protihráče a vysunul Jamese Milnera, ten nacentroval a běžel se radovat za Sadiem Maném z úvodní branky zápasu. Parádní akci ale zhatil zcela evidentní ofsajd Milnera, který přehlédl asistent Simon Beck.

Šestačtyřicetiletý rodák z Bedfordshiru to za chyby i svůj mladistvý účes schytal na sociálních sítích. „Pomezní by se měl vykašlat na vyholenou čáru ve vlasech a raději se koncentrovat na ofsajdovou lajnu,“ mohl si mimojiné Beck po zápase o sobě přečíst na Twitteru.

Na konečných 1:1 poté o šest minut později srovnal Michal Antonio po perfektním signálu Felipe Andersona ze standardní situace. Nikdo by se asi po zápase nedivil Manuelu Pellegrinimu, kdyby si stěžoval na sudí, ale kouč Kladivářů zůstal nad věcí.

Naopak jindy sympaticky působící Jürgen Klopp si poznámky směrem k hlavnímu arbitrovi utkání Kevinu Friendovi neodpustil. A dokonce si některé momenty utkání vyříkal s rozhodčími po konečném hvizdu ještě na hřišti.

„Dali jsme gól z ofsajdu a jsem si jistý, že se každý rozhodčí o poločase o podobné chybě dozví. Kevin Friend poté všechny souboje, které byly padesát na padesát pískal pro West Ham, což nám hodně ztížilo situaci ve druhé půli,“ vysvětlil Klopp, proč Liverpool podruhé v řadě ztratil body. „Když se jako člověk dozvím, že jsem udělal chybu, tak se snažím, abych už další nedělal.“ dodal.

Momentálně tak Reds vedou Premier League o tři body před druhým Manchesterem City, který se navíc ve středeční předehrávce proti Evertonu může bodově dotáhnout na lídra ligy. „Nejsme nervózní, v ročníku jsme prohráli zatím pouze jednou a máme 62 bodů. Nejde o tlak, jde o to, abychom si naopak situaci, ve které jsme, užívali,“ zakončil Klopp.

Jenže už za týden začíná vyřazovací část Ligy mistrů a Liverpoolu ještě zhoustne program. Navíc od začátku roku se mezera mezi Reds a City ztenčila už jen na tři body, o čem dobře ví i správci sociálních sítí v Manchesteru.

Dokráčí Reds po devětadvaceti letech k titulu v Premier League? Nebo v Liverpoolu zažijí hořké déjà vu jako v ročníku 2013/14, kdy přišli o mistrovskou trofej v závěru sezony.

I tuto hádanku může pomoc rozluštit sobotní duel Liverpoolu s Bournemouthem, který vysíláme v Televizi Seznam od 15:30.

Reklama

Doporučované