Hlavní obsah

Top Fotbal: Manchester City odrazil útok Liverpoolu a Benzemův třígólový koncert v přímém přenosu

Podívejte se na nový díl magazínu Top Fotbal. Sestřih nejlepších zápasů čtyř elitních evropských soutěží vysílá Televize Seznam každé pondělí večer.Video: David Janeczek, Jakub Burian, Viktor Kábele, Daniel Andrisák, Petr Mathauser, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejvyšší evropské soutěže už pomalu finišují. Ani po 35. kole však není v Anglii ani ve Španělsku o vítězi zcela jasno. V Bundeslize chybí do konce čtyři kola, i tam je ale boj o titul hodně těsný. Pouze v Itálii je šampion znám. Titul poosmé za sebou získal Juventus.

Článek

Premier League

Liverpool vyhrál v Cardiffu a ještě tak zkomplikoval Manchesteru City cestu za titulem. The Reds naopak čekají na vítězství v lize od sezóny 1989/1990. Trenér Cardiffu Neil Warnock ale příliš přející po zápase nebyl. „Myslím, že více bodů mu už komise hodnotící simulování dát nemohla," vyjádřil se k penaltovému zákroku, díky kterému si Liverpool pojistil výhru 2:0.

Bundesliga

Bayern si poradil s Pavlenkovým Werderem a vyhrál 1:0. Bývalý gólman pražské Slavie se ale držel až do 75. minuty, kdy ho překonal Niklas Süle. To ale až potom, co se v 48. minutě nechal vyloučit obránce Brém Veljković, a Werder tak dohrával v deseti. Dortmund si naopak poradil s Freiburgem jasně 0:4 a ještě stále dýchá Bayernu na záda.

La Liga

V La Lize bylo k vidění El Viejo Clásico neboli Staré derby mezi Realem Madrid a Athleticem Bilbao. Karim Benzema se blýskl hattrickem, který jste mohli vidět i v přímém přenosu Televize Seznam. K titulu má ale nejblíže stále Barcelona, po výhře nad San Sebastianem 2:1 má pět kol před koncem náskok 9 bodů na druhé Atlético Madrid.

Serie A

Juventus zvítězil doma nad Fiorentinou a oslavil svůj 35. titul. Hosté sice vedli od 6. minuty po brance stopera Milinkoviće, Stará dáma ale dokázala otočit a mohla tak slavit doma. Inter remizoval s AS Řím 1:1, oba celky tak pokračují v bojích o evropské poháry. AS Řím momentálně míři pouze do Evropské ligy, do Ligy mistrů směřuje AC, které ale jen remizovalo s Parmou 1:1.

Reklama

Související témata:

Doporučované