Hlavní obsah

Trápí vás něco? Tak se podívejte, co všechno se může stát na letišti

Letiště místo baru. Dlouhé hodiny při čekání na spoj jsou ideální příležitostí dát se do řeči a seznámit se.

Reklama

Česká televize v sobotu 21. prosince odvysílá kultovní vánoční komedii Láska nebeská. Vzhledem k důležité roli, kterou ve snímku hraje letiště, jsme se podívali, jak daleko má film od reality.

Článek

„Kdykoliv mě začne trápit současný stav světa, vzpomenu si na příletovou halu na letišti Heathrow…”

První záběry legendárního filmu Láska nebeská (Love actually) si režiséři Richard Curtis a Mat Whitecross nevymýšleli. Točili zhruba týden reálné záběry z nejrušnějšího dopravního uzlu v Londýně, kamery snímaly reálná objetí, radost i polibky v příletové hale.

Pro scénář Lásky nebeské, kterou právě dnes vysílá ČT 1 (21:35), je letiště důležitým prvkem. Místo plné emocí, kde se lidé vítají i loučí. Letiště nehraje hlavní roli jen v Love actually.

Například v roce 2015 internetem zahýbal příběh shledání staršího páru na mezinárodním letišti v Los Angeles, které bylo dokonce zachyceno na video. Podle serveru Abcnews mělo video během dne více než 23 milionů zhlédnutí. Osmdesátiletý Bernard Mills čekal na svou 75letou manželku Carolyn Ogdenovou s kyticí růžových květů a bonbónů. Když dorazí, sdílejí romantické objetí. Video natočil raper Chris GQ Perry a následně ho sdílela snad všechna americká média.

Ani romantická seznámení na letišti nejsou ojedinělá. „Můj bratranec potkal svou ženu v letištním baru. Schválně zmeškal svůj let, aby si s ní mohl povídat. Romance na letišti je reálná,” napsala například na Twitter Shannon Health.

Ne vždy to však dopadne stejně jako ve filmu.

Server Mirror.uk letos popsal příběh muže, který si kvůli své ženě koupil letenku na letišti v Singapuru, aby ji mohl doprovodit. Tím ale porušil zákon. Neplánoval totiž ve skutečnosti letět – a to je v Singapuru nelegální. Byl zatčen a nakonec čelil pokutě 20 tisíc dolarů a dvěma letům ve vězení. Singapurská policie letos v srpnu oznámila, že ze stejného důvodu bylo tento rok zatčeno 33 lidí. Ve většině případů se pouze snažili dostat do obchodu s duty free.

Lidé se ale seznamují nejen na letištích, ale i o několik minut (hodin) později. Vzniklo dokonce i několik aplikací, které tento kontakt zprostředkovávají a umožňují uživatelům mezi sebou chatovat, aby jejich seznámení proběhlo co nejjednodušeji.

Vy byste nechtěli svou životní lásku potkat v deseti kilometrech nad zemí?

Reklama

Doporučované