Hlavní obsah

Trump pošle Muellerovi písemné odpovědi. Přímý výslech je ale stále ve hře

Robert Mueller se zatím spokojí s písemnými odpověďmi Trumpa.Video: Jolana Humpálová, AP

 

Reklama

Trumpův právní tým a Muellerovi vyšetřovatelé už několik měsíců jednají o tom, zda bude v rámci vyšetřování ruského vměšování do voleb vyslechnut i šéf Bílého domu.

Článek

Zvláštní vyšetřovatel FBI Robert Mueller je ochoten přijmout jako první krok i písemné odpovědi prezidenta Donalda Trumpa na otázky týkající se tajné spolupráce jeho kampaně s Ruskem na ovlivňování americké prezidentské kampaně z roku 2016. S odvoláním na nejmenovaný zdroj o tom informovala agentura Reuters. Mueller však nevyloučil, že s prezidentem bude o tématu hovořit později.

Muellerova nabídka přijmout od Trumpa písemné odpovědi je obsažena v dopise, který prezidentovi právníci obdrželi v pátek, uvedl zdroj obeznámený se záležitostí. Trumpův právnický tým a Muellerovi vyšetřovatelé přitom už několik měsíců jednají o tom, zda bude v rámci vyšetřování ruského vměšování vyslechnut i šéf Bílého domu.

Zdroj agentury Reuters sdělil, že Muellerův tým by po obdržení písemných odpovědí rozhodl o dalším kroku, jímž by mohl být rozhovor s Trumpem.

Americké tajné služby jsou přesvědčeny, že Rusko ovlivňovalo kampaň před prezidentskými volbami v roce 2016, a to v Trumpův prospěch. Moskva to popírá. Stejně tak i samotný Trump, který Muellerovo vyšetřování označuje za hon na čarodějnice.

Reklama

Doporučované