Hlavní obsah

Trump přiznal setkání syna s ruskou právničkou kvůli informaci na Clintonovou

Foto: Flickr

Prezident USA Donald Trump.

Reklama

Prezident USA na Twitteru přiznal, že se jeho syn Donald sešel s ruskou právničkou, aby získal informace o Hillary Clintonové. Setkání podle něj ale bylo zcela legální.

Článek

Americký prezident Donald Trump přiznal, že se jeho syn Donald v červnu 2016 sešel s ruskou právničkou za účelem získat informace o soupeřce Trumpa v prezidentských volbách Hillary Clintonové. Setkání s Nataljí Veselnickou napojenou na Kreml Trump označil za zcela legální.

Schůzka Trumpa juniora s ruskou právničkou je předmětem vyšetřování ruského zásahu do amerických prezidentských voleb. Sám Trumpův syn se před soudním výborem amerického Senátu přiznal, že se s Veselnickou sešel v očekávání, že tato právnička disponuje kompromitujícími informacemi o Hillary Clintonové.

Informace o Clintonové sháněl prý proto, aby mohl posoudit její „způsobilost” stát se prezidentkou. Navíc také zdůraznil, že se s Rusy na ovlivnění voleb nikdy tajně nedohadoval.

Trump svůj komentář k jednání zveřejnil na Twitteru. Dodal, že podobné schůzky se v politice konají v jednom kuse. Uvedl také, že o jednání nic nevěděl a že nakonec ani nikam nevedlo.

Americký prezident tímto způsobem reagoval na zprávy médií, že se obává, aby se jeho syn kvůli schůzce nedostal do problémů se zákonem.

Zprávu, kterou šířila americká média jako The Washington Post nebo CNN, Trump označil za falešnou a zcela vymyšlenou. Pokračující vyšetřování zásahu Ruska do amerických voleb, které vede zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller, označil Trump za největší hon na čarodějnice v historii USA.

Kvůli údajnému vměšování do voleb uvalily na Rusko Spojené státy sankce. Rusko jakýkoliv zásah, stejně jako Trump, opakovaně popírá.

Reklama

Doporučované