Hlavní obsah

Turistka se pokoušela propašovat pod sukní dva tucty hlodavců. Přilepila si je na nohy

Celníci odhalili ženu, která si lepicí páskou připevnila pískomily na nohy.Video: Šimon Felenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Celníci zadrželi ženu, která se snažila propašovat 24 pískomilů. Měla je pod sukní v pytlících přilepené na nohy. Incident se odehrál v Tchaj-wanu. Teď ho řeší místní prokuratura.

Článek

Tchajwanka se pokoušela propašovat dva tucty pískomilů přilepených k nohám. Turistka byla na návštěvě v Číně. Celníci ji chytili na ostrově Kinmen, který administrativně spadá pod Tchaj-wan. O incidentu informoval britský server The Independent.

Ženu prozradily neobvyklé proporce. Na základě nich si ji celníci zavolali k výslechu. Při něm odhalili, že turistka má na sobě přilepených 24 pískomilů. Zadržená pískomily označila jako dárek pro přítele. Údajně je pro něj koupila v čínském zverimexu.

Celníci uvedli, že za pískomily by žena mohla obdržet v přepočtu mezi 952 až 3192 korunami. Incident se následně přesunul ke kinmenské prokuratuře kvůli dalšímu vyšetřování.

Nejedná se o první případ, kdy se lidé pokoušejí zvláštními způsoby pašovat zvířata přes celnici. V lednu například chtěl muž propašovat hada ve svých kalhotách skrze letiště v Berlíně. Měl v plánu letět s ním až do Izraele.

Reklama

Doporučované