Hlavní obsah

Tylovo divadlo v Plzni hrát nezačne, ruší tradiční Noc s operou

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Divadlo J. K. Tyla v Plzni 11. května hrát nezačne. Ačkoliv je od tohoto dne povoleno pořádat kulturní akce do 100 účastníků, nastavené podmínky divadlu nedovolí otevřít.

Článek

Hrát pro omezený počet diváků by nepokrylo ani náklady na představení a hygienická opatření. Divadlo také zrušilo svůj stěžejní projekt, každoroční rozloučení s divadelní sezonou při Noci s operou v lochotínském amfiteátru. Letos se tam mělo 26. června konat velkolepé uvedení Verdiho opery Macbeth.

„Hrát jen pro omezený počet diváků by byla pro divadlo větší ekonomická zátěž než ho nechat zavřené. Malá scéna má sice kapacitu 120 míst, pokud bychom ale měli dodržet všechny podmínky ohledně rozestupů, mohli bychom hrát maximálně pro 48 diváků, u některých představení dokonce jen pro 32 diváků, což je v situaci, kdy potřebujeme odehrát zejména již prodaná představení, technicky a ekonomicky nevhodné řešení,“ řekl ředitel divadla Martin Otava.

Divadlo už otevřelo pokladnu předprodeje. Lidé, kteří měli koupené vstupenky na březnové a dubnové reprízy, se mohou v pokladně nebo na webu divadla dozvědět, zda neodehrané představení bylo s konečnou platností zrušeno, nebo se odehraje v náhradním termínu. „Pro náhradní termíny jsme využili nestandardně i srpen. Ovšem pokud nebudeme moci z nařízení vlády srpnové termíny odehrát, budou tyto reprízy zrušeny. Bohužel v našem programu již není kapacita pro žádné změny,“ uvedl ředitel.

Vstupenky mohou diváci vracet v místě nákupu nejpozději do 30. června, vstupenky na Noc s operou od 18. května do 30. června 2020, peníze budou vyplaceny v hotovosti, nebo vráceny zpět na účet platební kartou. Pokud chtějí diváci podpořit divadlo, mohou za vrácenou vstupenku místo peněz dostat dárkový poukaz a ten pak využít k zakoupení libovolné vstupenky na představení až do 30. června 2021.

Reklama

Související témata:

Doporučované