Hlavní obsah

U Kréty se potopila loď s migranty. Řekové zachránili 53 lidí

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Po potopení lodi s migranty dnes u řeckého ostrova Kréta utonuly dvě děti a jedna žena. Řecká plavidla zachránila dalších 53 osob.

Článek

Není zatím jasné, kolik pasažérů bylo celkem na palubě. Zachránění trosečníci podle řecké pobřežní stráže nebyli ve stavu uvést přesný počet cestujících. Ve vodách okolo ostrova proto až do noci pokračovala rozsáhlá záchranná operace, napsala agentura AP.

Na potápějící loď úřady telefonicky upozornil člověk, který byl patrně na palubě plavidla a uvedl, že je na lodi 16 lidí. Na záchraně se zhruba 19 kilometrů od východního pobřeží Kréty ve větrném dni podílela i fregata řeckého námořnictva, helikoptéra, dvě plavidla pobřežní stráže a tři nákladní lodě.

Úřady zatím neví, odkud se ztroskotaná loď plavila, jak velká byla, ani kam měla namířeno. Východořecké ostrovy v Egejském moři jsou však běžně cílem tisíců azylantů z Blízkého východu, Afriky i Asie, kteří se v naději na lepší život v Evropě plaví z nedalekého Turecka. Občas však cestu kolem Kréty volí i pašeráci, kteří převážejí migranty do Itálie, uvádí AP.

Reklama

Doporučované