Hlavní obsah

Učitelské sbory v karanténě. Několik škol zůstane 1. září zavřených

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nový školní rok ještě ani nezačal, a už teď je jasné, že se některé školy 1. září ani neotevřou. Problém je ve Středočeském kraji a také ve Zlínském, kde jsou tři školy v karanténě kvůli nakaženému lektorovi.

Článek

Někteří rodiče musí ke konci týdne řešit nepříjemnou zprávu, že školy se pro jejich děti v úterý neotevřou. Jedná se o Základní školu v Nivnici a Na Výsluní v Uherském Brodu. Oba učitelské sbory jsou v karanténě kvůli nakaženému lektorovi, který v těchto dvou školách vedl školení.

„U nikoho z pracovníků školy se neprojevil žádný příznak onemocnění a nebyl ani pozitivně testován. Krajská hygienická stanice nám ale z preventivních důvodů nařídila karanténu,“ potvrzuje informaci Seznam Zpráv ředitelka ZŠ Na Výsluní v Uherském Brodu Dagmar Bistrá.

Maďarsko zavře hranice

Stejný problém má i nivnická základní škola.

„Provoz ZŠ se přerušuje na dobu nezbytně nutnou až do odvolání. Dne 1. září v 9.00 h proběhne zahájení školního roku formou online schůzky třídních učitelů a žáků v kmenových týmech,“ píše se na webových stránkách ZŠ Nivnice.

V Uherském Brodu počítají s tím, že povinná distanční výuka začne pro žáky ZŠ Na Výsluní 7. září. Ředitelka Bistrá se ale snaží s městem vyjednat pomoc rodičům těch nejmladších žáků. Tedy aby s nimi nemuseli zůstávat doma, ale mohli je umístit například během doby vyučování do domova dětí.

„Chceme ulevit alespoň rodičům dětí na prvním stupni, protože po hrůzné době od začátku roku teď přišlo zase tohle. V pondělí bychom snad měli vědět víc,“ dodává Bistrá.

Podle ČTK je v karanténě i učitelský sbor zlínské základní školy v Okružní ulici a také zaměstnanci jedné zlínské mateřské školy.

Školy ve Zlínském kraji ale nejsou jediné, které zůstanou prvního září pro své žáky uzavřené. Kvůli karanténě pedagogického sboru zahájí i kladenské sportovní gymnázium výuku zřejmě až 10. září. Stejný problém má pak podle mluvčí středočeských hygieniků Dany Šalamunové i základní škola v Pečkách.

Reklama

Související témata:

Doporučované