Hlavní obsah

Uherské Hradiště prodá další volné městské byty v elektronické aukci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Město zájemcům nabídne čtyři byty a jednu nebytovou jednotku v bytovém domě na křižovatce ulic J. E. Purkyně a Štěpnická. Už před dvěma lety dražilo město úspěšně pět bytů v Průmyslové ulici.

Článek

Výstavbu domu číslo popisné 1257-1260 v ulicích J. E. Purkyně a Štěpnická spolufinancovalo ministerstvo pro místní rozvoj. Nyní, po 20 letech, může být převeden do osobního vlastnictví.

„Převod by měl být uskutečněn na základě uzavřených budoucích kupních smluv. V rámci zmíněného objektu se však nacházejí i jednotky, na které není uzavřena budoucí kupní smlouva, tyto byty by tedy měly být nabídnuty k převodu formou elektronické aukce. Konkrétně se jedná o jednu bytovou jednotku typu 3+kk, jednu bytovou jednotku typu 1+1 a o dvě bytové jednotky typu 1+kk a o nebytovou jednotku, která se nachází v přízemí objektu a má výměru 41,84 metru čtverečních,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Podle místostarosty Čestmíra Boudy (KDU-ČSL) město na dokončení převodu objektu do osobního vlastnictví pracuje. „Elektronická aukce by se měla uskutečnit nejspíše v měsíci září, bude snahou města zajistit následné předložení ke schválení do říjnového zastupitelstva. V případě schválení prodeje jednotlivých bytových a nebytových jednotek by pak byly uzavřeny kupní smlouvy, uhrazena kupní cena a provedený zápis vlastnického práva do katastru nemovitostí tak, aby vše bylo uzavřeno ještě v průběhu roku 2021,“ uvedl Bouda.

Poprvé Uherské Hradiště prodávalo byty v elektronické aukci v roce 2019. Pět bytů v bytovém domě Průmyslové ulici tehdy prodalo jejím prostřednictvím téměř za devět milionů korun.

Reklama

Doporučované