Hlavní obsah

Umíte miminkovskou masáž? Podle vědců masírované děti méně pláčou a déle spí

Masáž miminka pomáhá proti bolesti bříška. Představuje ale i důležitou formu komunikaceVideo: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Už jste zkoušeli své miminko namasírovat? Kojenecká masáž pomůže nejenom proti bolesti bříška a zlepší trávení, ale podporuje i správný růst a ohebnost kloubů. Navíc funguje jako důležitá forma komunikace. Miminka totiž své okolí zpočátku vnímají právě prostřednictvím doteků.

Článek

Další díl Mamablogu ukazuje, jak má vypadat kojenecká masáž bříška. Instruktorka Lenka Nechodomová radí, jaký vybrat olej a na co si dát pozor. Podobným způsobem se pak masírují i nohy a ruce včetně prstíků  a nezapomíná se ani na obličej a záda.

Je vědecky doloženo, že masírované děti pláčou méně a spí déle. Je ale potřeba respektovat náladu a rozpoložení miminka a dodržovat určité zásady - jako třeba teplo v místnosti nebo fakt, že masírovat by měla vždy jen jedna osoba.

A protože zrelaxované miminko by nemělo mít vystresovanou mámu, je tu i tip na místo, kde vás dají dohromady od hlavy až k patě, i když si s sebou přivezete děti.

A nechybí ani tradiční varování - tentokrát před tím, čím mohou matky zaskočit své okolí. Máte i další tipy? Řekněte nám je prostřednictvím aplikace videokomentáře nebo na Instagramu @mamablog_eda.tob.

Reklama

Související témata:

Doporučované