Hlavní obsah

Unikát. Hasičům v Hradci postavili nejmodernější tréninkový stadion

Hasiči - sportovci mají moderní areál pro trénink i závody. Za 40 milionů vyrostl v Hradci Králové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Byť má požární sport v České republice velkou tradici, stadiony na trénink i závody jsou v republice jen dva - v Ostravě a v Hradci Králové. A právě na východě Čech nyní otevřeli stadion po modernizaci. Dvě etapy rekonstrukce, které trvaly od roku 2015, stály přes 40 milionů korun. I díky nim se v Hradci budou konat mezinárodní soutěže.

Článek

Stadion totiž přestavěla firma, která má certifikaci od Mezinárodní atletické federace. „Díky tomu zde bude možné pořádat i mezinárodní atletické závody,” říká Martina Götzová, mluvčí Hasičského záchranného sboru v Královéhradeckém kraji. Gró sportovních akcí by však měly tvořit právě ty hasičské.

V první etapě modernizace za 23 milionů korun stadion získal cvičnou věž či novou atletickou dráhu, nyní v květnu se pak stadion otevřel po druhé etapě, ta stála 17 milionů a hasiči spolu s městem a krajem v ní vybudovali nové zázemí. „Je to zázemí pro sportovce i rozhodčí, sociální zařízení či jídelna. V severní kruhové výseči stadionu u výcvikové věže pak vznikl nový povrch pro míčové sporty,” uvedl ředitel krajských hasičů František Mencl.

Veřejnost bude mít první možnost vidět areál v akci už 23. června, kdy se tam uskuteční krajská soutěž dobrovolných hasičů, které 28. června vystřídají profesionálové. Podle ředitele Mencla by hasiči do budoucna rádi ještě nějaké miliony zainvestovali, a to do pořádného trávníku a do vybudování tribuny pro diváky.

Reklama

Doporučované