Hlavní obsah

Ústí nad Labem má v plánu vybudovat tréninkový zimní stadion

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Ústí nad Labem má opět v plánu vybudovat tréninkový zimní stadion, má být úspornější než současný. Stavba vyjde zhruba na 130 milionů korun, vedení chce požádat o dotaci.

Článek

Podle původního plánu měl druhý stadion v krajském městě stát už minulý rok.

Aktuálně není ledová plocha na zimním stadionu v provozu. Na pátečním jednání zastupitelstva o tom informoval náměstek primátora Martin Hausenblas (PRO! Ústí). Podle něj je to z toho důvodu, že se bude rekonstruovat osvětlení a nikdo netušil, jak se budou rozvolňovat vládní opatření. Děti a mládež jezdí nyní trénovat na stadiony do okolních měst. Ledová plocha na ústeckém stadionu bude zprovozněna v srpnu.

Energetická náročnost bude u současného stadionu podle Hausenblase snížena už rekonstrukcí osvětlení, která vyjde na 4,5 milionu korun. Ročně se ušetří zhruba milion korun, návratnost tak bude asi čtyři roky. Kluziště na novém stadionu bude mít podle něj lepší zdroj chladu, v plánu také je, že bude na zdroj napojen i první stadion. „Až postavíme ledovou plochu, dojde ke zmenšení té na hlavním stadionu, k výměně chlazení a připojení na zdroj chladu v nové ledové ploše. Tím bychom měli dosáhnout významných ekonomických úspor a zlevnění nákladů,“ řekl náměstek.

Nový tréninkový stadion se začne stavět zřejmě v polovině roku 2023, výstavba potrvá asi rok. Kromě hokejistů tam bude zázemí i pro krasobruslaře, kteří ji rovněž využijí k tréninku.

Reklama

Doporučované