Hlavní obsah

Útok v egyptském letovisku Čechy vystrašil. Zjišťují, jak zrušit koupené dovolené

Češi dovolené kvůli útoku v Egyptě zatím neruší, zjišťují ale možnosti.Video: Kristýna Matějková

 

Reklama

Češi se obracejí na cestovní kanceláře, zaplacené dovolené ale zatím neruší. Jen zjišťují podmínky storna.

Článek

Po pátečním útoku v Egyptě panuje mezi českými turisty neklid. Dovolené ale zatím neruší, jen zjišťují podmínky storna.

V egyptské Hurghadě panují zpřísněná bezpečnostní opatření poté, co útočník na pláži u hotelu Zahabia nožem zabil dvě Němky a další turisty zranil. Mezi nimi je i jedna Češka. Ta utrpěla rány na noze i zádech a byla v sobotu převezena vrtulníkem do káhirské nemocnice.

Podle slov místopředsedy Asociace cestovních kanceláří ČR Jana Papeže se čeští turisté obracejí na cestovní kanceláře. „Zatím pouze za účelem, aby se informovali o podmínkách možného stornování zájezdů. Nikdo dosud dovolenou nezrušil," uvedl Papež. Dodává ale, že největší nápor dotazů agentury očekávají až po víkendu.

Lidé vnímají páteční čin spíše jako akci individuálního člověka, nikoli jako teroristický útok.

Čechům ubytovaným v okolních hotelech byla nabídnuta možnost se přesunout do jiného rezortu. Dle posledních zpráv turisté tuto možnost zatím pouze zvažují.

Ministerstvo zahraničí zatím nemění doporučení pro návštěvu Egypta. Stále tedy platí, že by se lidé měli vyhnout individuálnímu cestování po severu Sinajského poloostrova. Turistické oblasti se jeví jako klidné.

Egyptský ministr pro cestovní ruch Jahjá Rašíd v neděli uvedl, že zatím operátoři nezaznamenali rušení pobytů, a to ani v Německu.

Reklama

Doporučované