Hlavní obsah

V areálu koupaliště ve Valašském Meziříčí bude nový bazén

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Valašské Meziříčí na Vsetínsku chystá investice do areálu letního koupaliště. Vznikne tam nový bazén s ohřevem vody, počítá se také s rekonstrukcí vstupu do areálu.

Článek

Městské koupaliště každoročně navštíví v průměru 30 tisíc lidí. „Zejména v tropických dnech je však kapacita koupaliště často nedostatečná. Řadu let se proto vedou diskuse o využití problematické díry po plaveckém bazénu, který je nefunkční od roku 2006. Loni jsme mapovali možnosti napříč republikou a jednoznačně dospěli k názoru, že nám ve Valašském Meziříčí chybí vodní plocha, kterou by mohla využívat jak mládež, tak starší generace k relaxaci,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

V areálu koupaliště jsou nyní dva bazény, jeden je pro rodiny s malými dětmi, druhým je bazén se šesti plaveckými drahami. Díru po bazénu vyplní nerezová bazénová vana hluboká 1,2 metru s 16 metrů dlouhou skluzavkou, tobogánem dlouhým 75 metrů a vodními atrakcemi. „Starší návštěvníci jistě ocení lehátka. Vodu v bazénu bude ohřívat nová tepelná přípojka a rekonstrukcí projde i vstup do areálu letního koupaliště,“ uvedl starosta.

Nový bazén bude mít plochu bezmála 800 metrů čtverečních. Stavební práce se letošního letního provozu koupaliště nedotknou. Bazény na koupališti mají kapacitu 320 lidí, s novým bazénem vzroste na 580 lidí. Denní kapacita celého areálu se zvýší z 1600 na 2300 návštěvníků.

Náklady se odhadují na 64 milionů korun bez DPH, práce by měly začít letos, hotovo by mělo být příští rok, sdělil mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš.

Reklama

Doporučované