Hlavní obsah

V automobilce v Nošovicích jsou tři nakažení koronavirem

Montáž vozidel v Nošovicích.

Reklama

Vedení firmy nařídilo nosit roušky na pracovišti.

Článek

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku registruje tři zaměstnance nakažené novým koronavirem. Několik jejich kolegů je v karanténě.

Mluvčí Krajské hygienické stanice v Ostravě Aleš Kotrla potvrdil, že hygienici v souvislosti s automobilkou Hyundai neevidují žádné významné ohnisko nákazy.

Od počátku pandemie se mezi zaměstnanci čas od času někdo nakažený vyskytl a jeho blízcí kolegové šli do karantény, kde byli, dokud se nepotvrdilo, že jsou negativní. Výrobu to nijak neohrozilo.

Jako jedno z opatření k zabránění šíření nákazy firma od dnešního dne nařídila zaměstnancům, aby v práci povinně nosili roušky. Na Frýdecko-Místecku přitom dosud platila zpřísněná opatření nařízená hygieniky, jejichž platnost skončila v pondělí, a teprve ode dneška tak mohli zaměstnanci roušky odložit.

„Trpěli jsme s tím o prázdninách a ode dneška jsme měli být konečně bez. Je to neadekvátní. Ti tři nakažení zaměstnanci jsou z jednoho kolektivu. Stačilo zvýšit opatření v převodovkárně,“ řekl agentuře ČTK předseda základní odborové organizace KOVO Hyundai Czech Patrik Fupšo.

Reklama

Doporučované