Hlavní obsah

V bioparku na Královéhradecku z klece utekli dva tygři a lev. Zasahuje policie, vrtulník, lidé mají být opatrní

Odkud tygři se lvem utekli? Podívejte se na video.Video: Seznam

 

Reklama

V soukromém Bioparku Štít u obce Klamoš na Královéhradecku dopoledne utekli z klece dva tygři a lev. Zatím jsou klidní a zdržují se v areálu bioparku. Lidé z obce by neměli opouštět své domy. ČTK to řekla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Článek

Na místě zasahuje osm policejních hlídek, zásahová policejní jednotka a vrtulník. Podle mluvčí policie Kormošové se nyní čeká na příjezd veteriáře. Zvířata dosud nikoho nezranila.

O tom, jak se tygři a lev dostali z klecí, neměla mluvčí informace. Dnes je biopark podle jeho webu pro veřejnost uzavřen, návštěvní dobu má v létě od úterý do neděle.

Loni v květnu v bioparku lev zranil devětačtyřicetiletého muže z Prahy. Muž si chtěl lva vyfotit a do klece mřížemi prostrčil ke zvířeti ruce s fotoaparátem. Tříletý samec lva pustinného pak na muže zaútočil.

Biopark Štít se na prezentaci na webu charakterizuje jako soukromé zařízení pro chov exotických i domácích zvířat ohrožených vyhubením. Otevřen byl v polovině roku 2014. Nachází se u obce Klamoš, asi šest kilometrů od Chlumce nad Cidlinou.

Biopark chová lvy, tygry, levharty, pumu, kočkodany, lemury, makaky, různé druhy ptáků, dále například želvy, koně, drůbež a kozy.

Reklama

Doporučované