Hlavní obsah

V Chrudimi je víc míst, kde je veřejná a bezplatná wi-fi

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Chrudim rozšířila místa bezplatného wif-fi připojení, současné lokality mají silnější signál. Nové místo je například v Klášterních zahradách.

Článek

„Jedním wi-fi zařízením jsme posílili a rozšířili již stávající částečné pokrytí Resselova náměstí. Ostatní místa mají k dispozici bezplatný wi-fi signál zcela nově,“ řekl starosta František Pilný (ANO).

V Klášterních zahradách se lze připojit u hřiště a laviček. Bezplatná wi-fi je také v dolních dvou patrech městského úřadu v Pardubické ulici. Je tam nejvíc agend a nejvíc klientů. Signál je také v budově 53 na dvoře úřadu, kde sídlí oddělení sociálně-právní ochrany dětí. Další zařízení pokrývá signálem park u okružní křižovatky na Bídě a na chodbě informačního centra na Resselově náměstí.

Město se připojilo k iniciativě WiFi4EU a využilo příspěvku Evropské unie, která podporuje zavádění bezplatné wi-fi na veřejných místech. Obce mají možnost požádat o poukázku v hodnotě 15 tisíc euro (přibližně 390 tisíc korun).

„Ostatní náklady, jako je konektivita, tedy samotné připojení k internetu, hradí město. Využití bezplatného připojení je podmíněno registrací. Data z registrace jsou zpracovávána v souladu s opatřením GDPR, takže se neuchovávají dlouhodobě, a s pravidly pro provoz WiFi4EU,“ uvedl Aleš Prokopec z tiskového oddělení radnice.

Reklama

Doporučované