Hlavní obsah

Místo po havárii Boeingu 737 na Kubě. Přežili jen 3 lidé, 107 zahynulo

Záběry z místa havárie Boeingu 737 v Havaně.Video: Vojtěch Gavriněv, Reuters

 

Reklama

Boeing 737 se zřítil krátce po startu. Stroj mířil do města Holguín na východě země.

Článek

V kubánské metropoli Havaně se krátce po startu z mezinárodního letiště Josého Martího zřítil v pátek letoun Boeing 737.

Mexická společnost Global Air, která havarovaný Boeing 737 vlastní a pronajímala jej aeroliniím Cubana de Aviación, už uvedla bilanci neštěstí: v letounu bylo 110 lidí a pouze tři z nich neštěstí přežili.

Posádku tvořili dva piloti, mechanik a tři letušky. Podle kubánských médií se záchranářům podařilo z letounu, který havaroval krátce po startu z havanského mezinárodního letiště Josého Martího na maniokové plantáži, vyprostit tři těžce zraněné ženy a jednoho muže. Všichni byli v kritickém stavu převezeni do nemocnice. Muž později zemřel.

Podle deníku kubánské komunistické strany Granma bylo mezi pasažéry pět cizinců.

Letištní zdroje uvedly, že letoun se zřítil nedaleko letištní plochy. Stroj podle záběrů kolujících na internetu vletěl do lesního porostu a utrpěl vážné škody.

Letadlo mířilo do města Holguín na východě ostrova.

Poslední velká nehoda civilního letadla se na Kubě odehrála v listopadu 2010. Při havárii stroje kubánské společnosti Aerocaribbean tehdy za špatného počasí zahynulo všech 68 cestujících, včetně 28 cizinců.

Reklama

Související témata:

Doporučované