Hlavní obsah

V hokejové NHL se objevili tučňáci na ledě. S hokejkami i bez nich

Americké sportovní zápasy často doprovázejí živá zvířataVideo: Oliver Sálus

 

Reklama

Při hokejovém zápase NHL pod otevřeným nebem uvítali Pittsburgh Penguins živí tučňáci.

Článek

Fotbalový stadion Heinz Field v Pittsburghu se proměnil v ledovou plochu. V rámci NHL Stadium Series se proti sobě v utkání pod širým nebem postavili odvěcí rivalové Pittsburgh Penguins a Philadelphia Flyers.

Domácí Penguins pak na ledě uvítala skupinka tučňáků oslích, kteří si svým komickým nástupem vysloužili potlesk nadšeného publika.

Tučňáci pojmenovaní Crosby, Kessel, Kunitz, Letang, Malkin, Murray a Sully, tedy podle hráčů Penguins, na den opustili svůj domov v pittsburské zoologické zahradě a spolu s maskotem týmu IceBurghem trávili čas na menším kluzišti za střídačkami. Tučňáčí skupinka sledovala, jak jejich tým porazil Flyers 4:2.

Americké sportovní týmy často využívají k nástupu z kabin právě živá zvířata. V Detroitu fanoušci podle tradice z roku 1952 dokonce házejí na led chobotnici.

Při zápasech amerického fotbalu pak není neobvyklé vidět na hřišti třeba orla bělohlavého, spouštějícího se na hřiště před zápasem Philadelphie Eagles. Cválající bělouš zase vítá hráče týmu NFL Denveru Broncos. Některé týmy však při zvířecích představeních upouští od klubového názvu, a tak dochází k momentům, kdy se například po hřišti v Cincinatti prohání opice jedoucí na psovi.

Na zvířecí vystoupení během amerických sportovních zápasů se podívejte ve videu.

Reklama

Doporučované