Hlavní obsah

V Karlových Varech instalují sloupky, které omezí vjezd do lázeňské zóny

Foto: město Karlovy Vary

Cedule upozorňuje na instalaci výsuvných sloupků.

Reklama

V Karlových Varech začala instalace automatických sloupků na Zámeckém vrchu, budou regulovat vjezd do lázeňské zóny. Instalace má omezit dopravu v lázeňském centru.

Článek

Instalace výsuvných sloupků má výrazně omezit automobilovou dopravu v lázeňském centru. Ačkoli je vjezd do lázeňské zóny zpoplatněný, a na Zámeckém vrchu je dokonce vjezd zakázaný, auta tudy stejně jezdí. Po instalaci sloupků by tudy mohly projet jen vozy integrovaného záchranného systému a místních hotelů, a to hlavně v době zásobování.

„Jenže v současné době, když je většina podniků v lázeňské zóně zavřená, klesla doprava asi na třetinu. Po instalaci sloupků jsme se chtěli setkat s provozovateli podniků, aby dostali instrukce, jak sloupky používat. To ale musíme v současné situaci odložit,“ řekla mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Stavební práce a následná instalace výsuvných sloupků má přijít na zhruba milion korun. Práce potrvají zhruba měsíc a rozděleny budou do dvou etap. Od 6. do 20. dubna budou soustředěny do ulice Zámecký vrch, pak budou pokračovat u Jánského mostu na Divadelním náměstí. Průjezd pro zásobování bude zajištěn v časech k tomu určených.

Reklama

Související témata:

Doporučované