Hlavní obsah

V karvinské nemocnici onemocnělo koronavirem sedm sester

Foto: Seznam Zprávy

Pacientka, od níž se sestry zřejmě nakazily, nyní leží na infekčním oddělení havířovské nemocnice.

Reklama

Sedm zdravotních sester z chirurgického oddělení krajské Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj má pozitivní test na koronavirus. Zřejmě se nakazily od pacientky. Dvě chirurgické stanice jsou proto sestěhovány do jedné.

Článek

„Na koronavirus pozitivně testované zdravotní sestry pracovaly na oddělení Chirurgie 2 krajské Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj. Vedení nemocnice ve spolupráci s hygieniky podniká potřebné kroky proti dalšímu šíření nemoci,“ uvedla karvinská radnice na svém webu.

Dvě chirurgické stanice jsou sestěhovány do jedné, chirurgové provádějí pouze akutní operace. Plánované zákroky jsou zastaveny. Všichni pacienti chirurgie budou otestováni na koronavirus, PCR testy podstoupí také všichni zaměstnanci chirurgie včetně dalších lidí, kteří byli v kontaktu s pozitivně testovanými zdravotními sestrami. Zároveň bude provedena plošná dezinfekce.

Fotografie z města, které je v centru pozornosti.

„Zdravotní sestry se s největší pravděpodobností nakazily od pacientky, která byla od ledna hospitalizována na sociálním lůžku v orlovské nemocnici. Kvůli zhoršení zdravotního stavu byla bez příznaků koronavirové nákazy začátkem června převezena na chirurgii do Karviné a poté do léčebny dlouhodobě nemocných,“ dodal magistrát.

Protože všichni pacienti LDN jsou před přijetím testováni na koronavirus, PCR testy absolvovala i ona. I když neměla žádné příznaky onemocnění covid-19, testy vyšly pozitivní. Pacientka nyní leží na infekčním oddělení havířovské nemocnice.

Podzemní boj s koronavirem.

Pozitivně testované zdravotní sestry a všichni, kdo s nimi byli v kontaktu, jsou z nařízení hygieniků v karanténě. „Další opatření vyplynou z vývoje situace,“ upozornila radnice.

Karvinsko má aktuálně nejvyšší počet nakažených v regionu. Důvodem je ohnisko koronaviru v Dole Darkov těžební společnosti OKD v Karviné. Od počátku pandemie onemocnělo covidem-19 už 1675 lidí, 543 nemocných připadá právě na Karvinsko.

Reklama

Doporučované