Hlavní obsah

V Krnově začala oprava opuštěné školní budovy na náměstí Míru

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Krnově začala oprava opuštěné školní budovy na náměstí Míru pro potřeby Základní umělecké školy. Rekonstrukce vyjde na 80 milionů korun. V nových prostorách by se hudebníci měli poprvé učit ve školním roce 2023/2024.

Článek

„Konečně budeme mít školu 21. století, v níž budou pod jednou střechou všechny vyučované obory. Dětem, ale i rodičům, odpadne složité a mnohdy i nebezpečné přecházení z jedné budovy do druhé. S tím souvisí i lepší organizace chodu celé organizace, včetně ušetřených finančních nákladů na současný chod našich budov,“ uvedl ředitel ZUŠ Krnov Kamil Trávníček.

Škola nyní sídlí ve dvou objektech, které už technicky a dispozičně nevyhovují požadavkům školy. Navíc její vedení často čelí stížnostem na hluk při zkouškách Dechového orchestru mladých Krnov v objektu v Revoluční ulici, který sousedí s bytovým domem. „Navíc ještě získáme nový koncertní sál, který bezesporu zvýší prestiž a konkurenceschopnost naší školy,“ dodal ředitel.

Plánovaná rekonstrukce školní budovy, která byla postavena v roce 1892, zahrnuje kompletní opravu prostor a přístavbu koncertního sálu pro sto návštěvníků. Sál se skládá ze dvou sekcí, ze samotného sálu a foyeru. V prostorách školy budou učebny, zkušebna dechového orchestru, kanceláře, toalety a technické zázemí.

Kolektivní obory, tedy výtvarný, taneční a literárně-dramatický, budou ve třetím nadzemním podlaží. Výtvarníci dostanou k dispozici dvě učebny a keramickou dílnu, učebna tanečního oboru bude mít speciální podlahu s povrchem vhodným pro dětská taneční studia, na stěnách budou zrcadla a madla, a také dramatický obor bude mít vlastní učebnu.

Po přestavbě bude škola kompletně bezbariérová. Pro osoby se zdravotním postižením bude zajištěn vstup do budovy po rampě z nádvoří, na centrálním schodišti bude výtah.

Reklama

Doporučované