Hlavní obsah

V létě má mít premiéru snímek debutujícího režiséra Michala Nohejla

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Už letos v létě by měla vstoupit do českých kin celovečerní černá komedie debutujícího režiséra Michala Nohejla s názvem Okupace.

Článek

Jeden z nejžádanějších reklamních tvůrců do filmu obsadil výrazné herce napříč generacemi, jako jsou Martin Pechlát, Otakar Brousek, Antonie Formanová, Cyril Dobrý nebo Vlastimil Venclík. Hudbu k filmu laděném do lynchovské estetiky složili Hank J. Manchini a La Petite Sonja z kapely Kill The Dandies!. ČTK o tom za tvůrce informovala Martina Reková.

Snímek, který vznikl na základě dávné humorné historky, vypráví příběh odehrávající se jedné všední noci v nejmenovaném městě v anonymním baru. Na natáčení Okupace vloni v létě speciálně přiletěl ukrajinský herec Alexej Gorbunov známý například ze snímku Dvanáct Nikity Michalkova. Gorbunov se představí v roli nezvaného hosta, který naruší průběh bujaré oslavy po divadelní premiéře. Ve filmu dále hrají Pavel Neškudla nebo Tomáš Jeřábek.

K filmu Okupace právě vychází v limitované sérii i soundtrack na dvojalbovém vinylu, na němž se kromě samotných Kill The Dandies! dále představí kapely a interpreti Madhouse Expres, Metronome Blues, Beps’n’Jonnies, Rány Těla, Thee Lazy Eyes či Old Folks House.

„S Hankem a Sonjou z Kill The Dandies! se známe pracovně dlouho, ke spolupráci na filmu jsem je tak přizval okamžitě. Řešili jsme spolu nejen hudbu k filmu, kterou kapela označuje jako psychedelický soul, ale i celkovou výtvarnou koncepci filmu,“ uvedl režisér a absolvent FAMU Michal Nohejl. Ten pro kapelu už režíroval v roce 2011 klip ke skladbě I Don’t Wanna Die a v roce 2004 pro původní projekt Hanka a Sonji, skupinu Moimir Papalescu & The Nihilists, režíroval klip k písni Everybody Calls Me an Angel.

Reklama

Doporučované