Hlavní obsah

V Mikulově vznikne více než čtyři kilometry kanalizace za 50 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Vodovody a kanalizace Břeclav vybudují přes čtyři kilometry kanalizace v Mikulově a také v jeho části Mušlov. Náklady jsou skoro 50 milionů korun. Část pokryje dotace od státu, zbytek město Mikulov.

Článek

Nová kanalizační síť vznikne ve Valtické ulici v Mikulově a v místní části Mušlov. Práce začnou v říjnu a hotové by měly být do konce dubna roku 2023. „V Mikulově se vybuduje 1400 metrů kanalizace a dále k tomu přibude 330 metrů odboček a skoro 70 metrů přeložek vodovodu. V Mušlově bude 3000 metrů kanalizace. Doplní je 76 metrů odboček a tři přeložky,“ uvedl ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Břeclav Milan Vojta.

Stavbu nové kanalizace vítá starosta města Rostislav Koštial (ODS). „Je to velká investice a realizace bude náročná, ale připravovali jsme ji mnoho let a nakonec byli úspěšní i s žádostí o dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR. Zlepší se komfort pro obyvatele Mikulova a především Mušlova,“ uvedl Koštial.

Ve výběrovém řízení na dodavatele zvítězilo sdružení Kanalizace Mikulov složené ze společností OHL ŽS Brno a STAEG Stavby z Vyškova. Součástí ceny jsou i související práce, tedy opravy povrchů komunikací, nouzový bezpečností přeliv, přípojky a podobně.

Reklama

Související témata:

Doporučované