Hlavní obsah

Oprava průtahu Mikulovem dnes nezačala, firma nemá kapacitu

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

V Mikulově na Břeclavsku měla dnes začít třítýdenní oprava průtahu na mezinárodní silnici I/52, ale Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ji odložilo na neurčito.

Článek

Důvodem je nedostatečná kapacita stavební firmy. ŘSD se tak chtělo vyhnout riziku prodlevy, uvedla v tiskové zprávě mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

„Vzhledem k velkému množství dalších aktuálních oprav silnic I. třídy jsme se nechtěli vystavit riziku i několikadenní prodlevy kvůli čekání na techniku. Jedná se o velmi frekventovaný úsek, proto se snažíme dopravu omezit na co nejkratší možnou dobu,“ napsala Trubelíková. O novém termínu bude ŘSD teprve informovat.

Jde o opravu krátkého úseku od kruhového objezdu u Billy ke křižovatce se silnicí na Břeclav. Pracovat se má v pruhu ve směru na Brno, průjezd směrem do Rakouska má být bez omezení. V opačném směru řidiči pojedou po objízdné trase ulicemi Brněnská, 22. dubna, Vídeňská, Komenská a Valtická, tedy po starém městském průtahu.

Již řadu let se hovoří o stavbě obchvatu Mikulova, který měl být prvním novým úsekem dálnice D52, ale kvůli letitým soudním sporům mezi státem a odpůrci stavby zatím ani po mnoha letech není zřejmé, kdy se bude stavět.

Reklama

Doporučované