Hlavní obsah

Nadměrné náklady budou od úterý do pátku komplikovat dopravu na jihu Moravy

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Dva nadměrné náklady zkomplikují od úterý do pátku dopravu na trase z Kramolína na Vysočině přes jižní Moravu na hraniční přechod Sudoměřice - Skalica.

Článek

Podle mluvčí policejního ředitelství Kraje Vysočina Dany Čírtkové půjde o technologické zařízení vážící 61 tun. Oba náklady budou doprovázet policejní hlídky a jak informoval mluvčí energetické společnosti eg.d Roman Šperňák, energetici budou po trase pomáhat s nadzdviháváním elektrického vedení i jeho odpojování.

„Nadměrný náklad vyjede v úterý v 9:00 z Kramolína, přibližně po třech hodinách překročí hranice Jihomoravského kraje a bude pokračovat do Nosislavi, kde bude ve 21:00 odstaven. Z Nosislavi pak bude ve středu pokračovat na hraniční přechod Sudoměřice,“ uvedla Čírtková.

Podle Romana Šperňáka z eg.d pojede nadměrný náklad z Kramolína přes Moravský Krumlov, Pohořelice, Židlochovice do Nosislavi a z Nosislavi pak přes Hustopeče, Starovičky, Prušánky a Hodonín až na hraniční přechod.

„Vzhledem k jeho výšce přes sedm a délce přes 30 metrů budou muset naši pracovníci zajistit na mnoha místech vypnutí elektrického vedení, jeho nadzdvihávání a nebo ve spolupráci s dodavateli i úplné odpojení a přenesení přípojek, které nejde nadzvednout. Po projetí konvoje zase jejich opětovné zapojení,“ uvedl Šperňák.

Stejnou trasou pak podle Šperňáka projede druhý konvoj ve čtvrtek a v pátek, časy odjezdů i odstavení jsou naplánovány stejně.

Reklama

Související témata:
Nadměrné

Doporučované