Hlavní obsah

V moři u Kodaně se našla ruka. Mohla by patřit zavražděné novinářce Kim Wallové

Ruku, kterou našli potápěči poblíž Kodaně, momentálně zkoumají vyšetřovateléVideo: Reuters

 

Reklama

V případu zavražděné švédské novinářky Kim Wallové došlo k dalšímu posunu. Místo, kde našli potápěči lidskou ruku, odpovídá trase, kudy se pohybovala ponorka Nautilus, do které novinářka nastoupila. Hlavním podezřelým v případu je konstruktér plavidla Peter Madsen.

Článek

Potápěči našli v moři u Kodaně ruku. Jednou z vyšetřovaných verzí je, že by mohla patřit zavražděné švédské novinářce Kim Wallové. Části jejího těla vyšetřovatelé nacházejí u dánského pobřeží od konce srpna letošního roku.

„Zatím jsme neurčili, jestli se jedná o pravou nebo levou ruku ani komu končetina patří. Pracujeme ale s verzí, že nález souvisí s případem ponorky,“ citoval vyjádření mluvčího policie Jense Mollera Jensena zpravodajský server The Independent.

Hlavním podezřelým v celém případu je dánský konstruktér ponorky Nautilus Peter Madsen. S ním novinářka nastoupila na jeho plavidlo, když o něm psala článek. Madsen se přiznal k tomu, že novinářku rozřezal. Popírá však, že ji zavraždil. Podle jeho verze Wallová zemřela, když ji do hlavy udeřil poklop ponorky poté, co ho neudržel.

Madsenovu verzi však vylučuje pitva, která na lebce oběti nenašla žádné známky zranění poklopem. Podle vyšetřovatelů způsobila smrt otrava oxidem uhelnatým. Na těle Wallové našli také bodné rány.

Vyšetřovatelé až do této chvíle našli torzo novinářčina těla, hlavu, nohy a její oblečení. Soud s Madsenem by měl začít v březnu.

Mluvčí dánské policie na říjnové tiskové konferenci k případu zmizelé novinářkyVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Doporučované