Hlavní obsah

V olomoucké zoo zprovoznili nové lanové centrum

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Nové překážky a tobogan nabízí dětem i dospělým návštěvníkům nové lanové centrum v zoologické zahradě na Svatém Kopečku u Olomouce. Po téměř dvouleté pauze centrum Lanáček nahradilo původní lanovou překážkovou dráhu.

Článek

„Stavba nové dráhy stála zhruba sedm milionů korun,“ řekl Eduard Hrabalík, jehož společnost atrakci provozuje.

„Lanové překážky jsou všude velmi podobné, ale jako zajímavost považuji Lanáček v celkovém provedení. Věřím, že kombinace nástupní věže, lanových překážek, tobogánů, lanovky a centrálního domku přináší zajímavý mix, kde návštěvníci budou rádi trávit svůj volný čas,“ uvedl Hrabalík.

Zatímco původní lanové centrum vzniklo v olomoucké zoo mezi stromy, tak nové muselo být kvůli rozsáhlým polomům postaveno na samonosných kůlech. Nejvyšší patro nyní sahá do výšky osmi metrů.

Zprovoznění nového lanového centra zkomplikovala epidemie koronaviru, kvůli které byla zoo od poloviny března uzavřená. „Začátek sezony byl kvůli koronaviru složitější, protože kolem nařízení bylo mnoho zmatků, ale věřím, že bude lépe. Ztráty se bohužel již dohnat nedají, ale Lanáček není stavbou na jeden rok. Musíme se dívat dopředu,“ dodal Hrabalík.

Zoo na Svatém Kopečku patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Zřizovatelem zahrady je olomoucký magistrát, který dotuje její provoz. Zahrada si vlastními aktivitami vydělá zhruba půlku částky potřebné na provoz. Zoo na Svatém Kopečku loni navštívilo 348 209 lidí.

Reklama

Doporučované