Hlavní obsah

V Polsku se zřítil bojový letoun MiG-29. Jeho pilot zahynul

Polský MiG-29

Reklama

V noci na pátek se zřítil bojový letoun polské armády. Státní komise okamžitě zastavila lety těchto strojů sovětské výroby. Zkušený pilot, který na tomto typu letadla nalétal 600 hodin, nehodu nepřežil.

Článek

V Polsku v noci na pátek havaroval bojový letoun MiG-29 polské armády. Pilot zahynul. Dopoledne to oznámilo ministerstvo obrany. Státní komise následně až do vyšetření příčin neštěstí zastavila veškeré lety těchto strojů pocházejících z bývalého Sovětského svazu.

MiG-29 z letecké základny v Malborku na severu Polska podle sdělení ministerstva havaroval v pátek v 1:57 SELČ asi 50 kilometrů od základny u městečka Paslek. Pilot se stačil katapultovat, ale nepřežil. Šlo o zkušeného letce, který měl za sebou 800 letových hodin, z toho 600 na strojích MiG-29. Zúčastnil se řady cvičení, jak polských, tak mezinárodních.

Polská armáda podle médií disponuje 32 bojovými letouny MiG-29, ale řada z nich nemůže létat kvůli nedostatku náhradních dílů. Kromě toho má polské letectvo 48 amerických stíhaček F-16.

Reklama

Související témata:

Doporučované