Hlavní obsah

V Praze 7 vznikla naučná stezce podél Vltavy v Trojské kotlině

Foto: IPR

Ilustrační snímek.

Reklama

Lidé se v Praze 7 mohou projít po nové naučné stezce podél Vltavy v Trojské kotlině.

Článek

„Stezku z Bubenče přes Holešovice do Troje tvoří čtyřicet cedulek s QR kódy, jejichž prostřednictvím se lidé dostanou k informacím o historii, současnosti i budoucnosti území,“ sdělil mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš. Stezku radnice připravila společně s Institutem plánování a rozvoje (IPR) a radnicí v Troji.

„Při příjemné procházce po vltavském nábřeží a přilehlém okolí se může celá rodina dozvědět mnoho zajímavých informací - od toho, jak vypadaly Holešovice v pravěku, až po to, jak se Trojská kotlina promění do budoucna,“ uvedla místostarostka Prahy 7 Lenka Burgerová (Praha Sobě).

Trasa stezky vede z dolních Holešovic, přes Císařský ostrov a Troju a měří 4,5 kilometru. Po načtení kódu do chytrých telefonů či tabletů se lidé dostanou nejen k informacím, ale také k odkazu na virtuální mapu s dalšími stanovišti.

Praha 7 se v současné době chystá vybudovat nový park mezi holešovickým přístavem a mostem Barikádníků, bude součástí nového příměstského parku Trojská kotlina. Radnice vyhlásila v polovině září architektonickou soutěž na podobu parku. Budovat jej městská část začala loni, kdy byly odstraněny například betonové plochy, jež nahradily trávníky, a umístěna zde byla dvě sportoviště s venkovními stroji na cvičení.

Praha 7 zahrnuje Holešovice, Bubny a části Bubenče a Libně a podle webu radnice má přes 42.000 obyvatel. Úřad Prahy 7 slouží také jako obec s rozšířenou působností pro městskou část Troja, která má svou radnici.

Reklama

Doporučované