Hlavní obsah

V Praze můžete do silvestra sportovat zdarma. Volno má ještě třeba „Laviho” hřiště na Vyšehradě

Týden sportu zadarmo se v Praze koná už podesáté.Video: Aleš Černý

 

Reklama

Podesáté se v Praze koná Týden sportu zdarma. Devadesát sportovišť otevřelo od Božího hodu do silvestra své brány veřejnosti výjimečně bez poplatku.

Článek

Loni se akce zúčastnilo na pětadvacet tisíc lidí, zástupci pražského magistrátu by si přáli, aby byl letos zájem podobný. V rámci akce lze zdarma třeba do bazénů, na veřejná bruslení, do posiloven nebo třeba na squash a badminton.

Soupis všech zapojených sportovišť, rozpis termínů a kontaktní údaje jsou k dispozici na webu prahasportovni.eu.

Některá sportoviště už jsou ale až do konce týdne zarezervovaná - například Lezecké centrum SmíchOFF. Ne vždy ale údaje na webu odráží skutečnost. Například u fotbalového hřiště Slavoje Vyšehrad ve středu svítilo, že je obsazeno.

Podle sekretáře klubu Olega Martince je ale ještě na čtvrtek a pátek volné, a tak stačí dát dohromady dvě jedenáctky a kdokoli si může zdarma zahrát na stadionu, který využívá pražský třetiligový tým. A který proslavil i komediální seriál Vyšehrad s hlavním hrdinou Juliusem Lavickým alias Lavim.

Bazény nebo zimní stadiony na veřejná bruslení rezervace zpravidla nevyžadují - u nich je ale nutné brát v potaz, že akce zdarma se konají jen v určitých termínech. Výjimkou je kluziště pod širým nebem na Letné, které je v provozu každý den.

Jak to vypadá na zimáku nebo lezecké stěně, když je vstupné zdarma, se podívejte ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované