Hlavní obsah

V Sokolově začne fungovat první autokino

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Místo kina, které je nyní kvůli vládním opatřením proti koronaviru uzavřené, mohou lidé v Sokolově zajet do autokina. První sokolovské autokino začne promítat ve čtvrtek na parkovišti koupaliště Michal.

Článek

Vstupenky bude možné zakoupit pouze na místě za 100 korun na osobu, řekl dnes ČTK ředitel městského domu kultury Ladislav Sedláček.

„Parkoviště je celkem velké, ale budeme muset dodržet rozestupy kvůli hygienickým opatřením. Předpokládám, že se tam vejde sto i klidně dvě stě aut,“ řekl Sedláček.

Filmy se budou vysílat na velkoplošné obrazovce čtyři krát sedm metrů, kterou má dům kultury zapůjčenou. „Chtěli jsme promítání co nejkvalitnější. Dá se na ní vysílat i za mírného světla,“ uvedl Sedláček. „Je ale nutné mít v autě funkční autorádio, na kterém si na místě návštěvníci naladí frekvenci, prostřednictvím které získají zvuk k filmu,“ dodal.

Vysílání je zatím naplánováno na čtvrtek a pátek od 20:00. Promítat se bude česká komedie Poslední aristokratka a v pátek komedie Chlap na střídačku. Návštěvníci budou mít možnost koupit si balený popcorn a nápoj od hostesek na kolečkových bruslích.

Pokud bude o autokino zájem, bude se podle Sedláčka v promítání pokračovat, třeba i o letních prázdninách.

Reklama

Doporučované