Hlavní obsah

V Turnově dokončili poslední etapu úprav sídliště u nádraží

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Úpravu má za sebou hlavně prostor před nákupním centrem, rekonstruována byla i zchátralá plocha takzvaného bazénku, kde přibyla nová fontána. Trávníky kolem ale zatím lemuje plot, zůstane tam zhruba měsíc, než tráva vyroste.

Článek

Poslední etapu úprav sídliště u nádraží dokončili v Turnově na Semilsku. Na projekt za zhruba sedm milionů korun získala radnice bezmála polovinu ze státních fondů.

Technologii fontány už převzaly Technické služby Turnov. „Mohou různě nastavovat intenzitu a výšku vodního proudu. Kromě vody je ve fontáně LED osvětlení, které se automaticky zapne reakcí na stmívací čidlo. Po ukončení vodního proudu bude moci fontána večer pouze svítit,“ doplnila mluvčí radnice Zdenka Štrauchová. Prostor dostalo také nové veřejné osvětlení a kolem fontány jsou lavičky.

„Nyní je již vše hotové, ale bude se zhruba měsíc čekat na ozelenění ploch. Aby lidé nemuseli procházet rozbahněnými plochami, které se zatím po každém dešti tvoří, zůstane nová část ještě oplocená,“ doplnila mluvčí radnice. Slavnostní otevření plánuje město na 30. srpna.

Sídliště u nádraží je z 60. let minulého století. V této lokalitě je v 15 panelových domech zhruba 800 bytů. Revitalizace začala v roce 2011 a stála zhruba 37 milionů korun, cílem bylo zlepšit stav silnic, chodníků, osvětlení, mobiliáře i zeleně. Část nákladů na úpravy hradilo město ze státní dotace od ministerstva pro místní rozvoj, na poslední etapu získalo skoro 3,2 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované