Hlavní obsah

V Ústeckém kraji příští týden otevřou všechny tři zoo

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Ústeckém kraji se příští týden otevřou všechny tři zoologické zahrady. V pondělí zahájí provoz v omezeném režimu zoo v Děčíně a zoopark v Chomutově, ústecká zoo kvůli přípravám otevře brány v pátek 1. května.

Článek

ČTK to řekli zástupci zoologických zahrad.

Vláda ve čtvrtek svým rozhodnutím umožnila otevřít pouze venkovní areály zoologických zahrad, a to s platností od pondělní půlnoci. Lidé však budou nakupovat vstupenky pouze online, bez možnosti zakoupení na místě. Dále by se nemělo na jednom hektaru plochy pohybovat více než 150 návštěvníků. Mimo jiné by měli provozovatelé zajistit také zvýšenou dezinfekci areálu nebo vzdálenost mezi jednotlivými lavičkami čtyři metry. Bezpečnostní opatření jsou nutná kvůli zamezení šíření koronaviru.

„My budeme mít takové opatření, že do prostor pokladny budeme pouštět jen toho, kdo se bude prokazovat vstupenkou,“ řekla dnes ČTK mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Ostatní členy příchozí skupiny pustí personál branou vedle objektu pokladny. Mluvčí dodala, že se zoologická zahrada zaměří také na větší údržbu areálu, k občerstvení a toaletám umístí dezinfekci a omezí počet laviček.

Ředitelka zooparku v Chomutově Věra Fryčová dnes ČTK informovala o tom, že se prostory parku otevřou v pondělí. Míní, že vláda dala na přípravu nutných opatření málo času. Pracovníci tak ještě zjišťují, co bude potřeba připravit, aby mohla v pondělí do zoo začít chodit veřejnost.

Ústecká zoologická zahrada však po dohodě se svým zřizovatelem městem Ústí nad Labem otevře své brány až v pátek 1. května. „Návštěvníci budou mít možnost se přijít podívat na zvířata ve venkovních expozicích a využít areál pro procházku o čtyři dny později, abychom měli dostatečný čas pro zajištění všech bezpečnostních opatření pro naše zaměstnance i chované druhy,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel zoo Roman Končel. Personál bude dbát na zvýšenou hygienu toalet, občerstvení bude zatím možné zakoupit v potravinových automatech.

Reklama

Doporučované