Hlavní obsah

Ve Foru Karlín lidé uvidí velkoplošné projekce impresionistů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Multimediální show inspirovanou obrazy slavných impresionistických malířů bude od pátku uvádět pražské Forum Karlín.

Článek

Atrakci, při níž návštěvníci uvidí na obrovských projekčních plochách rozpohybované malby, jako by právě vznikaly pod tahy malířova štětce, připravil pro Forum Karlín producent Serge Grimaux. ČTK dnes řekl, že očekává návštěvnost až 50 000 lidí za několik měsíců.

Akce se uskuteční za přísných bezpečnostních podmínek, které se případně přizpůsobí i dalším zaváděným opatřením proti koronaviru.

Výstava se jmenuje Bylo nebylo – Van Gogh, Monet, Renoir… Na ploše více než 2000 metrů čtverečních doplňují známé obrazy prostorové zvukové efekty. Grimaux dnes uvedl, že výstava by měla být symbolickým impulsem k restartu živé zábavy po předcházejícím období, kdy byla výrazně utlumena.

Ve Foru Karlín se bude každému návštěvníkovi měřit teplota termokamerou, jsou připravené dezinfekce ve všech prostorech a bude se regulovat počet návštěvníků, aby mohly být dodržené doporučené rozestupy. „Jsme flexibilní, pokud bude nařízen menší počet lidí na jednom místě, budeme ho znovu regulovat,“ uvedl Grimaux, který je spolu se Sergem Borensteinem a Janem Ludvíkem z firmy Karlín Group provozovatelem víceúčelové haly.

„Stejný typ spektakulární výstavy je v současné době s velkým úspěchem prezentován v mnoha hlavních městech po celém světě. Jsem hrdý na to, že mohu tento nový koncept představit v České republice. V těchto dnech nejistoty je jedna věc jistá – musíme chodit ven. Potřebujeme znovu sdílet nádherné okamžiky s lidmi, které máme rádi, a těmi, na kterých nám záleží,“ uvedl.

Vstupenky pro dospělého stojí 245 korun, o víkendu 345 korun, pro děti a seniory jsou levnější, ale o víkendu vždy stojí o 50 korun více. Rodinné vstupné je za 795 korun a o víkendu za 895 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované