Hlavní obsah

Ve Freeportu Hatě otevře 70 obchodů ze 75, bude dezinfekční rám

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Centrum Freeport Fashion Outlet v Hatích na Znojemsku vítá otevření obchodů od čtvrtka, což dnes schválila vláda. Obchody nabídnou slevy, jež obvykle nastávají až po Vánocích.

Článek

Obchody chtějí nahnat tržby, které ztratily za dobu, kdyby byly kvůli koronavirovým opatřením zavřené. Ve Freeportu otevře 70 obchodů, zhruba 95 procent ze všech. Kapacita centra je 2 000 osob. „Front se tolik neobáváme. Velké procento návštěvníků tvoří obvykle Rakušané, kteří mají omezené vycházení, takže nepřijedou,“ uvedl ředitel centra Jan Procházka. Počet zákazníků v prodejnách řeší nájemci, velká část už v jarní vlně počet nakupujících regulovala.

Procházka čekal otevření už nadcházející pondělí. „Na jednu stranu jsme neradi, že se to posune o několik dalších dní, na druhou stranu jsme rádi, že se vůbec otevře. Přišli jsme o jednu adventní neděli. Ty neděle jsou důležité. Každý den před Vánoci se počítá,“ uvedl Procházka.

Novinkou pro vyšší bezpečnost návštěvníků i zaměstnanců bude instalace dezinfekčního rámu, kterým může projít asi 600 lidí za hodinu. Funguje na principu vytvoření dezinfekční mlhy, která okamžitě likviduje viry a bakterie a mění se v neškodnou vodu. Freeport zvyšuje i frekvenci úklidů, posiluje počet zaměstnanců pečujících o bezpečnost a poskytuje dezinfekci při vstupu do centra i jednotlivých prodejen.

Freeport je jedním z největších nákupních center svého druhu ve střední Evropě, nachází se na hraničním přechodu Hatě u Znojma. Návštěvníci mají na výběr z více než 250 světových značek v 75 obchodech. Rozloha Freeportu je 22 400 metrů čtverečních. Odhadovaný počet nakupujících je 4 000 až 10 000 denně.

Reklama

Doporučované