Hlavní obsah

Ve Stockholmu explodoval autobus. Zraněný řidič je v nemocnici

Z autobusu zbyla jen ohořelá kostra. Řidič autobusu utrpěl popáleniny.Video: Esther Beshirová

 

Reklama

Po explozi nad budovami města stoupal hustý černý kouř. V autobuse, který mířil na začátek své trasy, nebyli žádní cestující.

Článek

V centru švédské metropole v neděli kolem půl dvanácté dopoledne vybuchl autobus u tunelu Klaratunneln. K nehodě došlo poté, co vozidlo narazilo střechou do zátarasu před vjezdem do tunelu. „Autobus najel do trámu, který visel u vjezdu. Potom explodovala plynová nádrž na střeše,“ informovala pracovnice pohotovostních služeb Asa Skoldová. Podle švedského deníku Aftonbladet autobus nepřevážel žádné cestující.

Svědek nehody Björn Wallentin deníku sdělil, že napřed slyšel jeden velký výbuch a poté několik menších. „Znělo to, jako kdyby z budovy padalo lešení. Myslel jsem si, že jde o teroristický útok.“ Příčina havárie oficiálně zatím není známa, ale nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o teroristický útok. Autobus narazil do zátarasu, který indikoval omezenou výšku pro vozidla jedoucí do tunelu.

„Řidič mířil do severní části města, kde začíná jeho trasa,“ sdělil deníku Aftonbladet Patrik Alberg, mluvčí společnosti Keolisu, která řidiče zaměstnala.

Po výbuchu nad budovami města stoupal hustý oblak černého kouře. Hasičům se oheň podařilo uhasit až po půl hodině.

Reklama

Související témata:

Doporučované